Leertraject Professioneel Trainer

Professioneel trainer

We doen 1 ding… heel erg goed. Al 25 jaar.

Het leertraject Professioneel Trainer is een circa 8 maanden durende part-time opleidingstraject voor volwassenen die werken en denken op tenminste HBO-niveau.

Het is dé opleiding om gediplomeerd trainer te worden en Trainer NOBTRA.

Wil je:

Wil je een professionele trainer worden, maar weet je niet waar te beginnen?

Lees eerst deze blog

 • als professionele trainer aan de slag met het erkende Post-HBO diploma?
 • een veilige leeromgeving leren creëren, authentiek en transparant zijn?
 • ontdekken hoe mensen leren en hoe jij ze als trainer een stap verder helpt?
 • vol zelfvertrouwen en beheersing met groepen werken?
 • ervaren welke stijlen van trainen je kunt inzetten?
 • ontdekken welke stijl bij jou past?
 • onbeperkte begeleiding krijgen tijdens je hele trainersopleiding?

Het leertraject heeft een doorlooptijd van ongeveer 26 weken: 20 weken studeren plus 6 weken vakantie. Een half jaar waarin je naast je persoonlijke professionele ontwikkeling, vier trainers-thema’s bestudeert (groene leerlijn).

Elk gewenst moment starten!

Een leertraject start enkele weken voor je eerste goeps-themareis met jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Deze reis kan je starten op elk gewenst moment, wat jou het beste uitkomt! We beginnen namelijk met het formuleren van je persoonlijke leerdoelen en het vinden van een organisatie om vlieguren te gaan maken tijdens de opleiding. Wij helpen je met het vinden van de juiste ‘fit’ met een bedrijf dat jou gaat helpen ervaring opt te doen in de praktijk! Jouw leertraject eindigt ongeveer vier weken ná je laatste themareis met het examen.

Hoe ziet het leertraject bij de TrainersAcademie er uit?

 1. Een persoonlijke ontdekkingsreis waarin je bepaalt welke trainingen je gaat geven, welke persoonlijk ontwikkelpunten je uitwerkt met je persoonlijke coach en welke trainersvaardigheden je ontwikkelt via een 360 graden feedback.
 2. Het volgen van de vier themareizen van de groene leerlijn: Groepsdynamica, Training uitvoeren, Training design en Persoonlijke ontwikkeling.
 3. Feed Forward ont-pop sessies met andere deelnemers
 4. Trainerservaring opdoen middels je eigen werkplek of stageplek die je via TA regelt.
 5. Examen waarin je een -gedeelte van- een complete training geeft die door jou zelf is ontwikkeld en die geëvalueerd wordt door de andere deelnemers en drie examinatoren.

Neem je tijd!

Je krijgt bij de TrainersAcademie alle tijd om je te oriënteren en op reis te gaan. Wij noemen de grote trainersthema’s “de big 8” die je via thema-reizen kan gaan ontdekken. Alle acht komen om de beurt aan bod. Als je een themareis mist duurt het dus nooit langer dan 36 weken voordat je die ook aan je paspoort toe kan voegen. Je kan je opleiding dus ook over langere tijd uitsmeren zodat je de studiebelasting en kosten kan verdelen.

Wil je proeven van wat we te bieden hebben, doe dan mee met een van onze gratis oriëntatieworkshops. Met deze workshop krijg je een aardig beeld van de TrainersAcademie, de mensen er achter en wat je van een opleiding bij ons kan verwachten.

Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop

Als je echt trainer wilt worden

Met professioneel bedoelen wij vakbekwaam. De beoordeling hiervan laten wij over aan onafhankelijke certificerende organisaties:

klik hier voor de erkenningseisen van de NOBTRA
klik hier voor meer informatie over CPION
klik hier voor het meest recente klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO voor de TrainersAcademie

Neem deel aan de gratis oriëntatieworkshop, bel of mail; we helpen je graag verder!