Leertraject Professioneel Trainer

Professioneel trainer

We doen 1 ding… heel erg goed. Al 25 jaar.

Het leertraject Professioneel Trainer is een circa 8 maanden durende parttime opleidingstraject voor volwassenen die werken en denken op tenminste HBO-niveau.

Het is dé opleiding om gediplomeerd trainer CPION te worden én Trainer NOBTRA.

Wil je:

 • als professionele trainer aan de slag met het erkende Post-HBO diploma?
 • een veilige leeromgeving leren creëren, authentiek en transparant zijn?
 • ontdekken hoe mensen leren en hoe jij ze als trainer een stap verder helpt?
 • vol zelfvertrouwen en beheersing met groepen werken?
 • ervaren welke stijlen van trainen je kunt inzetten?
 • ontdekken welke stijl bij jou past?
 • onbeperkte begeleiding krijgen tijdens je hele trainersopleiding?

Het leertraject heeft een doorlooptijd van ongeveer 26 weken: 20 weken studeren plus 6 weken vakantie. Een half jaar waarin je naast je persoonlijke professionele ontwikkeling, vier trainers-thema’s bestudeert.

Elk gewenst moment starten!

Een leertraject start enkele weken voor je eerste groepsreis met jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Deze reis kan je starten op elk gewenst moment, wat jou het beste uitkomt! We beginnen namelijk met het formuleren van je persoonlijke leerdoelen en het vinden van een organisatie om vlieguren te gaan maken tijdens de opleiding. Wij helpen je met het vinden van de juiste ‘fit’ met een bedrijf dat jou gaat helpen ervaring opt te doen in de praktijk! Jouw leertraject eindigt ongeveer vier weken ná je laatste themareis met het examen.

Hoe ziet het leertraject bij de TrainersAcademie er uit?

 1. De persoonlijke ontdekkingsreis waarin je bepaalt welke trainingen je gaat ontwikkelen, welke persoonlijke ontwikkelpunten je uitwerkt met je persoonlijke coach en welke trainersvaardigheden je ontwikkelt via een 360 graden feedback.
 2. Het volgen van de vier themareizen van de groene leerlijn: Groepsdynamica, Training uitvoeren, Training design en Persoonlijke ontwikkeling.
 3. Feed Forward ont-pop sessies met andere deelnemers
 4. Trainerservaring opdoen middels je eigen werkplek of stageplek die je via TA regelt.
 5. Examen waarin je een -gedeelte van- een complete training geeft die door jou zelf is ontwikkeld en die geëvalueerd wordt door de andere deelnemers en drie examinatoren.

Neem je tijd!

Je krijgt bij de TrainersAcademie alle tijd om je te oriënteren en op reis te gaan.

Wil je proeven van wat we te bieden hebben, doe dan mee met een van onze gratis oriëntatieworkshops. Met deze workshop krijg je een aardig beeld van de TrainersAcademie, de mensen er achter en wat je van een opleiding bij ons kan verwachten.

Lees hier meer

Als je echt trainer wilt worden

Met professioneel bedoelen wij vakbekwaam. De beoordeling hiervan laten wij over aan onafhankelijke certificerende organisaties:

Weet je niet waar te beginnen?

Klik op de afbeelding voor een inspirerend blog ‘Stel.. je hebt het niet meer naar je zin in de baan die je al jaren doet’

Neem deel aan de gratis oriëntatieworkshop, bel of mail; we helpen je graag verder!