Leerlijn Professioneel Trainer

Professioneel Trainer

We doen 1 ding… heel erg goed. Al 26 jaar.

De leerlijn Professioneel Trainer is voor diegenen die van trainen hun vak willen maken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis naast vier groepreizen: trainingdesign – training uitvoeren – de persoon vd trainer en groepsdynamica. Met het examen kan je hiermee je postHBO diploma Professioneel Trainer behalen en je inschrijven bij de beroepsvereniging NOBTRA.

Wil je:

 • als professionele trainer aan de slag met het erkende Post-HBO diploma?
 • een veilige leeromgeving leren creëren, authentiek en transparant zijn?
 • ontdekken hoe mensen leren en hoe jij ze als trainer een stap verder helpt?
 • vol zelfvertrouwen en beheersing met groepen werken?
 • ervaren welke stijlen van trainen je kunt inzetten?
 • ontdekken welke stijl bij jou past?

Weet je niet waar te beginnen?

Klik op de afbeelding voor een inspirerend blog ‘Stel.. je hebt het niet meer naar je zin in de baan die je al jaren doet’

Het leertraject Professioneel Trainer is een circa 10 maanden durend parttime opleidingstraject voor volwassenen die van training hun vak willen maken op HBO werk- en denkniveau.

Ook als je al trainer bent, is de diplomalijn een uitstekende manier om je registratie bij de NOBTRA vast te leggen en om je kennis te actualiseren!

De TrainersAcademie helpt je aan de benodigde vlieguren tijdens de opleiding. Voor diegenen die niet de mogelijkheid hebben om ervaring op te doen bij hun eigen werkgever, helpen we met het zoeken van een stageplaats.

Het leertraject heeft een doorlooptijd van ongeveer 44 weken met daarin 16 weken themareizen, een individueel ontwikkelingsprogramma en stage lopen plus 12 weken vakantie. Een schooljaar waarin je naast je persoonlijke professionele ontwikkeling, vier grote trainers-thema’s bestudeert.

Elk gewenst moment starten!

Een leertraject start enkele weken voor je eerste themareis met jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Deze reis kan je starten op elk gewenst moment, wat jou het beste uitkomt! We beginnen namelijk met het formuleren van je persoonlijke leerdoelen en het vinden van een organisatie om vlieguren te gaan maken tijdens de opleiding. Wij helpen je met het vinden van de juiste ‘fit’ met een bedrijf dat jou gaat helpen ervaring opt te doen in de praktijk! Jouw leertraject eindigt ongeveer vier weken ná je laatste themareis met het examen.

Hoe ziet het leertraject bij de TrainersAcademie er uit?

 1. In de persoonlijke ontdekkingsreis bepaal je welke trainingen je gaat ontwikkelen, welke persoonlijke ontwikkelpunten je uitwerkt met je coach en welke trainersvaardigheden je tijdens de opleiding verder ontwikkelt via een 360 graden feedback.
 2. Het volgen van de vier themareizen van de groene leerlijn: Groepsdynamica, Training uitvoeren 2,0, Training design en Persoonlijke ontwikkeling.
 3. Ont-pop sessies met andere deelnemers (Een unieke manier om met en van elkaar te leren door te reflecteren binnen de veilige kaders van een groep mensen die met dezelfde doelstelling bezig zijn).
 4. Trainerservaring opdoen middels je eigen werkplek of stageplek die je via Annelies Tegel regelt.
 5. Examen waarin je een uur van een complete dagtraining geeft die door jou zelf is ontwikkeld en die geëvalueerd wordt door de deelnemers die jij nooit eerder hebt ontmoet en drie examinatoren.

Neem je tijd!

Je krijgt bij de TrainersAcademie alle tijd om je te oriënteren en op reis te gaan.

Wil je proeven van wat we te bieden hebben, doe dan mee met een van onze gratis oriëntatieworkshops. Met deze workshop krijg je een aardig beeld van de TrainersAcademie, de mensen er achter en wat je van een opleiding bij ons kan verwachten.

Lees hier meer

Als je echt trainer wilt worden

Met professioneel bedoelen wij vakbekwaam. De beoordeling hiervan laten wij over aan onafhankelijke certificerende organisaties: