Reisgids

Ga je mee op reis?

Een themareis voor elk trainersthema..

Voor leerprofessionals zijn de 8 belangrijkste trainersthema’s uitgewerkt in leerervaringen waarin je intensief met de stof, de groep en je eigen praktijk aan de slag gaat. Zodat je je steeds kan blijven verdiepen en aanscherpen.

..en een leerlijn voor elk ervaringsniveau

Als beginnend trainer heb je andere leerbehoeftes dan als je al jaren traint.
Vier leerlijnen voorzien in die behoefte: groen voor de trainers in spe, geel voor de verdieping naar het master niveau en blauw voor de trainers die organisaties verder helpen en adviseurs die beter willen leren trainen. De gouden leerlijn tenslotte is om als expert ook zelf het train de trainersvak uit te kunnen oefenen.

Deze leerlijnen corresponderen met de ervaringsniveaus zoals Frank Oomkes (1995) en Cora Smit (2002) die verwoorden in De vijf fasen in het leren van een vak / de ontwikkelingsfasen van een trainer en de certificering die de NOBTRA biedt:

  1. Junior en medior trainer: de groene leerlijn tot Professioneel Trainer
  2. Senior trainer: de gele leerlijn tot Master Trainer
  3. Promotor: de blauwe leerlijn tot Trainer|Adviseur
  4. Expert: de gouden leerlijn tot AcademieTrainer

De leerlijn Professioneel Trainer is voor diegenen die van trainen hun vak willen maken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis naast vier groepreizen: trainingdesign – training uitvoeren – de persoon vd trainer en groepsdynamica. Met het examen kan je hiermee je postHBO diploma Professioneel Trainer behalen en je inschrijven bij de beroepsvereniging.

De diplomalijn Professioneel Trainer van de TrainersAcademie is een door de NOBTRA erkende opleiding waardoor je je erkenning voor het beroepsregister versneld kan doen.

De TrainersAcademie helpt je aan de benodigde vlieguren tijdens de opleiding. Voor diegenen die niet de mogelijkheid hebben om ervaring op te doen bij hun eigen werkgever, helpen we met het zoeken van een stageplaats.

Ook als je al trainer bent, is de diplomalijn een uitstekende manier om je registratie bij de NOBTRA vast te leggen en om je kennis te actualiseren!

De leerlijn Master Trainer is voor professionele trainers die verdieping zoeken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis, vier verdiepende en twee speciale groepsreizen: Leren over leren en Reis van de Held. Tijdens de hele leerlijn werk je aan het ontwikkelen van je eigen online leeromgeving, zodat je het blended werken van begin tot eind in de vingers krijgt. Samen met het examen en de benodigde vlieguren, kan je je hiermee  aanmelden voor de vermelding Master Trainer in het beroepsregister van de NOBTRA.

De TrainersAcademie helpt je aan de benodigde vlieguren en contacten tijdens en na het leertraject.

De leerlijn Trainer|Adviseur is voor ervaren trainers die verbreding zoeken in hun vak en adviseurs die profesioneel willen kunnen trainen. De leerlijn bevat een individuele ontdekkingsreis naast vier verdiepende themareizen en twee verbredende themareizen: Authentiek verkopen van incompany programma’s en ROI | Organisatie Ontwikkeling. Samen met het examen en de benodigde vlieguren, kan je je aanmelden voor de vermelding Register Trainer in het beroepsregister van de NOBTRA.

De TrainersAcademie helpt je aan de benodigde vlieguren en contacten tijdens en na het leertraject.

Neem contact op voor meer informatie

experttrainer