Reisgids

Om uit te vinden of en hoe jij je verder kan ontwikkelen als trainer

  • Een unieke persoonlijke leerervaring
  • Van start (orientatieworkshop) tot finish (examen)
  • 360 graden feedback op jouw trainersvaardigheden
  • elke week live online contact in de koffiecorner

Een themareis voor elk trainersthema..

Voor leerprofessionals zijn de 8 belangrijkste trainersthema’s uitgewerkt in leerervaringen waarin je intensief met de stof, de groep en je eigen praktijk aan de slag gaat. Zodat je je steeds kan blijven verdiepen en aanscherpen.

..en een leerlijn voor elk ervaringsniveau

Als beginnend trainer heb je andere leerbehoeftes dan iemand die al jaren traint.
Vier leerlijnen voorzien in die behoefte: groen voor de trainers in spe, geel voor de verdieping naar het master niveau en blauw voor de trainers die organisaties verder helpen en adviseurs die beter willen leren trainen. De gouden leerlijn tenslotte is om als expert ook zelf het train de trainersvak uit te kunnen oefenen.

De TrainersAcademie helpt je aan de benodigde vlieguren tijdens de opleiding die je nodig hebt om examen te doen. Voor diegenen die niet de mogelijkheid hebben om ervaring op te doen bij hun eigen werkgever, helpen we met het zoeken van een stageplaats.

De leerlijn Professioneel Trainer is voor diegenen die van trainen hun vak willen maken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis naast vier groepreizen: trainingdesign – training uitvoeren – de persoon vd trainer en groepsdynamica. Met het examen kan je hiermee je postHBO diploma Professioneel Trainer behalen en je inschrijven bij de beroepsvereniging.

De diplomalijn Professioneel Trainer van de TrainersAcademie is een door de NOBTRA erkende opleiding waardoor je je erkenning voor het beroepsregister versneld kan doen.

Ook als je al trainer bent, is de diplomalijn een uitstekende manier om je registratie bij de NOBTRA vast te leggen en om je kennis te actualiseren!

De leerlijn Master Trainer is voor professionele trainers die verdieping zoeken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis, vier verdiepende en twee speciale groepsreizen: Leren over leren en Specialisatie.

Tijdens de hele leerlijn werk je aan het ontwikkelen van je eigen online leeromgeving, zodat je het blended werken van begin tot eind in de vingers krijgt. Samen met het examen en de benodigde vlieguren, kan je je hiermee  aanmelden voor de vermelding Master Trainer in het beroepsregister van de NOBTRA.

De leerlijn Trainer|Adviseur is voor ervaren trainers die verbreding zoeken in hun vak en adviseurs die het trainersvak beter willen beheersen. De leerlijn bevat een individuele ontdekkingsreis naast vier verdiepende themareizen en twee verbredende themareizen: Authentiek verkopen van incompany programma’s en ROI | Organisatie Ontwikkeling.

Samen met het examen en de benodigde vlieguren, kan je je aanmelden voor de vermelding Register Trainer in het beroepsregister van de NOBTRA. De OOA beloont je met 192 PE punten.

Neem contact op voor meer informatie

experttrainer

De leerlijn Academie Trainer is het premium traject voor taakvolwassen professionals. Volg deze leerlijn als je met jouw ervaring trainingen wil maken, waar zoveel mogelijk mensen, zo veel mogelijk van kunnen leren. Hiermee wordt je in korte tijd een toptrainer.

De gouden leerlijn bevat een individuele ontdekkingsreis naast acht themareizen. Samen met het examen en de benodigde vlieguren, ben je lid van de TA-businessclub waarmee je kameraadschap, netwerk en opdrachten kan verwerven.

Deze leerlijnen corresponderen met de ervaringsniveaus zoals Frank Oomkes (1995) en Cora Smit (2002) die verwoorden in De vijf fasen in het leren van een vak / de ontwikkelingsfasen van een trainer en de certificering die de NOBTRA biedt:

  1. Junior en medior trainer: de groene leerlijn tot Professioneel Trainer
  2. Senior trainer: de gele leerlijn tot Master Trainer
  3. Promotor: de blauwe leerlijn tot Trainer|Adviseur
  4. Expert: de gouden leerlijn tot AcademieTrainer