Themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling

Wat is trainen waard?

Return on trainings investement

Return

on

Investment

Als trainers zeggen dat ze succesvol willen zijn, bedoelen ze meestal niet dat ze veel geld willen verdienen. Nee, dat succes meten ze het liefst aan de ontwikkeling van hun cursisten. Ze willen hierbij helpen, van betekenis zijn, er toe doen, helpen leren, IMPACT maken

Maar hoeveel impact is goed? Hoeveel is nodig? De strategische waarde van jouw training voor een organisatie valt wel degelijk te meten. En als je weet wat jouw aanpak voor effect op een organisatie heeft, dan kan je die ook makkelijker verkopen. 

Dat is precies waar we ons mee bezig houden in de themareis ROI voor ervaren trainers en adviseurs. Wat zien jouw klanten terug van hun investering in jouw training?  En, hoe ondersteunt jouw training de organisatiedoelen of strategie waar men heen wil? 

De vraag hoe je  impact kan meten is een onderzoek waard. Pas als je, samen met je deelnemers, hun organisatie en je opdrachtgever het rendement kan aantonen is van de voorgenomen of door jou uitgevoerde training, heeft jouw klant een reden om je (opnieuw) te vragen voor een training. Zo verdien je ook nog leuk!  

Jouw rol als trainer kan in dat proces leidend en beslissend zijn, maar je klant erbij betrekken betekent co-creëren en dat waardeert je klant:  IMPACT meet en maak je namelijk samen.

Waarom zo iets moois verkopen met de saaie titel “ROI” – een financiële term?

ROI is een term uit de financiële wereld waarin toekomstige waarde van een investering teruggerekend wordt naar het heden. Een toelichting: nu € 100 betalen om iets voor elkaar te krijgen is alleen verantwoord als je na verloop van tijd dit bedrag plus rente en inflatie weer terug krijgt. Als je in plaats van geld rekent met opleidingsuren klopt het als een bus.

Investeren in mensen zodat zij veiliger, effectiever, efficiënter en succesvoller worden – in hun flow, is een rendement wat niet alleen in geld, maar ook in geluk is uit te drukken. Maar dan moeten die opleidingen wel met dat doel voor ogen gegeven worden.

Een training moet leuk zijn, maar niet alle leuke dingen die je samen doet leiden tot een leer-effect waar je op de lange termijn iets aan hebt. 

De term ROI gebruiken als het gaat om rendement van trainingen betekent: Niet alleen blijvend effect van je training (de inleg), ook hou je rekening met de vergeetfactor (de rente) en ont-hype je je verhaal (de inflatie).

Impact op organisaties meten

In dit filmpje krijg je een sneakpeak van de themareis die draait om de vraag: “Wat is training waard?” Door Paul Driesen, topper op het gebied van ‘meten van het onmeetbare’ en reisleider van deze themareis:

het ondersteunt een organisatiedoel of het lost een organisatieprobleem op.

Ruth Colvin Clark over workforce learning in “Evidence-based training methods”

In deze themareis experimenteer je met ROI onderzoek en oefen je met adviesvaardigheden zodat je meer impact maakt en komt te weten wat grote interventies met en voor een organisatie betekenen.

Investering

De investering voor deze themareis van vier weken is € 1.450 excl. btw, all in:

  • 14 uur live online training in zoom met de groep, gemiddeld 1 x per week
  • fysieke trainingsdag op de Bannink te Deventer
  • je eigen learning journey, opdrachten, interactie en logboek op onze interactieve online leeromgeving
  • persoonlijke live online coaching – 1-op-1 met de trainer

Meer weten?

Er zijn gratis webinars gepland waarin je kan kennis maken met de trainer en het gedachtegoed. Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Start: 19 augustus 2024

Finish: 13 september 2024

Deze training is ook zeer geschikt voor adviseurs die het trainersvak willen toevoegen aan hun gereedschapskist

Klik op de afbeelding voor 10 waardevolle tips voor adviseurs

5 blauwe en 8 rode PE punten

Deze themareis maakt onderdeel uit van de Leerlijn Trainer|Adviseur