Leerlijn Professioneel Trainer

We doen 1 ding… heel erg goed.

Al 28 jaar.

De leerlijn Professioneel Trainer is voor iedereen die de basis van het vak (beter) op orde wil hebben.

Wil je:

 • als professionele trainer aan de slag met het erkende Post-HBO diploma?
 • een veilige leeromgeving leren creëren?
 • authentiek en transparant zijn?
 • ontdekken hoe mensen leren en hoe jij ze als trainer een stap verder helpt?
 • vol zelfvertrouwen en beheersing met groepen werken?
 • ervaren welke stijlen van trainen je kunt inzetten?
 • ontdekken welke stijl bij jou past?

Investeer dan in deze beroepsopleiding waar je je hele leven iets aan zult hebben.

De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis naast vier groepreizen: trainingdesign – training uitvoeren2.0 – de persoon vd trainer – groepsdynamica. Met het examen kan je het erkende postHBO diploma Professioneel Trainer behalen en je inschrijven bij de beroepsvereniging NOBTRA.

Heb jij het naar je zin in de baan die je al jaren doet?

Klik op de afbeelding voor een inspirerend blog

Diplomalijn

Het leertraject Professioneel Trainer is een circa 10 maanden durend parttime opleiding voor volwassenen op HBO werk- en denkniveau die van training hun vak willen maken.

Ook als je al trainer bent, is deze diplomalijn een uitstekende manier om je registratie bij de NOBTRA vast te leggen en je kennis te actualiseren!

Voor diegenen die niet de mogelijkheid hebben om ervaring op te doen bij hun eigen werkgever, helpen we met het zoeken van een stageplaats. Zo helpt de TrainersAcademie je aan de benodigde vlieguren tijdens de opleiding.

Het leertraject heeft een doorlooptijd van ongeveer 44 weken met daarin 16 weken themareizen, een individueel ontwikkelingsprogramma / stage lopen plus 12 weken vakantie. Een schooljaar waarin je naast je persoonlijke professionele ontwikkeling, vier grote trainers-thema’s bestudeert.

Je kan elke dag starten!

Een leertraject start enkele weken voor je eerste themareis met jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Deze reis kan je starten op elk gewenst moment, wat jou het beste uitkomt! We beginnen namelijk met het formuleren van je persoonlijke leerdoelen en het vinden van een organisatie om vlieguren te gaan maken tijdens de opleiding. Wij helpen je met het vinden van de juiste ‘fit’ met een bedrijf dat jou gaat helpen ervaring opt te doen in de praktijk! Jouw leertraject eindigt ongeveer vier weken ná je laatste themareis met het examen.

Hoe ziet een leertraject bij de TrainersAcademie er uit?

 1. In de persoonlijke ontdekkingsreis bepaal je welke trainingen je gaat ontwikkelen, welke persoonlijke ontwikkelpunten je uitwerkt in je opleiding en welke trainersvaardigheden je tijdens de opleiding verder ontwikkelt via een 360 graden feedback.
 2. Voor de groene lijn volg je vier themareizen: Groepsdynamica, Training uitvoeren 2,0, Training design en Persoonlijke ontwikkeling.
 3. Ont-pop sessies met andere deelnemers; een unieke manier om met en van elkaar te leren door te reflecteren binnen de veilige kaders van mensen die met dezelfde doelstelling bezig zijn.
 4. Trainerservaring opdoen middels je eigen werkplek of stageplek die je via Annelies Tegel regelt.
 5. Examen waarin je een uur van een complete dagtraining geeft die door jou zelf is ontwikkeld en die geëvalueerd wordt door een groep die jij nooit eerder hebt ontmoet en drie examinatoren.

Investering in geld:

De investering voor deze diplomalijn is € 5.800 exclusief btw, inclusief:

 • Live online training met de groep (het aantal online uren is per themareis verschillend; kijk voor de verschillende reisschema’s in de Agenda)
 • Live fysieke training op Huize de Bannink inclusief koffie/thee, lunch en borrel
 • Per themareis een eigen gespecialiseerde trainer
 • en een online groepsomgeving waarin van en met elkaar kan leren
 • Per themareis minstens één boek over Trainen gratis naar je huisadres opgestuurd
 • Je ontdekkingsreis, een individuele leerlijn voor je eigen leerdoelen, persoonlijke feedback, reflectie en ondersteuning door Annelies Tegel
 • Ondersteuning bij het vinden van een werk- en/of stageplek
 • Motiverende toetsing van het geleerde (geen saai examen!) en een feestelijke afsluiting

Neem je tijd!

Je krijgt bij de TrainersAcademie alle tijd om je te oriënteren en op reis te gaan.

Wil je proeven van wat we te bieden hebben, doe dan mee met de gratis oriëntatieworkshop. In deze workshop krijg je een aardig beeld van de TrainersAcademie, de mensen er achter en wat je van een opleiding bij ons kan verwachten.

Todo:

Met professioneel bedoelen wij vakbekwaam.

De beoordeling hiervan laten wij over aan onafhankelijke certificerende organisaties:

leerlijnen, thema's en werkwijze van de trainersacadmie

TrainersAcademie is scholingspartner van het UWV. Hierdoor kun je deze opleiding vergoed krijgen in het kader van je reintegratie.