opleidingen van/voor trainers

Je opleiding tot trainer vind je hier!

Als beginnend trainer heb je andere leerdoelen dan als je al jaren traint,

daarom zijn er verschillende leerlijnen:

professioneel trainer

voor trainers die vol vertrouwen voor de groep willen staan.

voor ervaren trainers die steengoed willen worden in dit vak.

voor trainers en adviseurs die meer impact willen maken bij organisaties.

voor een bloeiende eigen opleidingspraktijk.

Een module voor elk trainersthema…

Voor leerprofessionals zijn de 8 belangrijkste trainersthema’s uitgewerkt in leerervaringen waarin je intensief met de stof, de groep en je eigen praktijk aan de slag gaat. Zodat je je steeds kan blijven verdiepen en aanscherpen.

… en een leerlijn voor elk ervaringsniveau.

De leerlijnen corresponderen met de ervaringsniveaus zoals Frank Oomkes (1995) en Cora Smit (2002) die verwoorden in De ontwikkelingsfasen van een trainer en de registrering die de NOBTRA biedt.

professioneel trainer

voor trainers die vol vertrouwen voor de groep willen staan. De leerlijn Professioneel Trainer is voor diegenen die van trainen hun vak willen maken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis naast vier groepreizen: trainingdesign – training uitvoeren – de persoon vd trainer en groepsdynamica. Met het examen kan je hiermee je postHBO diploma Professioneel Trainer behalen en je inschrijven bij de beroepsvereniging.

De diplomalijn Professioneel Trainer van de TrainersAcademie is een door de NOBTRA erkende opleiding waardoor je je erkenning voor het beroepsregister versneld kan doen.

Ook als je al trainer bent, is de diplomalijn een uitstekende manier om je registratie bij de NOBTRA vast te leggen en om je kennis te actualiseren!

voor ervaren trainers die steengoed willen worden in dit vak. De leerlijn Master Trainer is voor professionele trainers die verdieping zoeken. De leerlijn bevat een individuele  ontdekkingsreis, vier verdiepende en twee speciale groepsreizen: Leren over leren en Blended trainen

Tijdens de hele leerlijn werk je aan het ontwikkelen van je eigen online leeromgeving, zodat je het blended werken van begin tot eind in de vingers krijgt. Samen met het examen en de benodigde vlieguren, kan je je hiermee  aanmelden voor de vermelding Master Trainer in het beroepsregister van de NOBTRA.

voor trainers en adviseurs die meer impact willen maken bij organisaties. De leerlijn Trainer|Adviseur is voor ervaren trainers die verbreding zoeken in hun vak en adviseurs die het trainersvak beter willen beheersen. De leerlijn bevat een individuele ontdekkingsreis naast vier verdiepende themareizen en twee verbredende themareizen: Authentiek verkopen van incompany programma’s en ROI | Organisatie Ontwikkeling.

Samen met het examen en de benodigde vlieguren, kan je je aanmelden voor de vermelding Register Trainer in het beroepsregister van de NOBTRA. De OOA beloont je met 192 PE punten.

voor een bloeiende eigen opleidingspraktijk. De leerlijn Academie Trainer is het premium traject voor taakvolwassen professionals. Volg deze leerlijn als je met jouw ervaring trainingen wil maken, waar zoveel mogelijk mensen, zo veel mogelijk van kunnen leren. Hiermee wordt je in korte tijd een allround trainer.

De rode leerlijn bevat een individuele ontdekkingsreis naast acht themareizen. Samen met het examen en de benodigde vlieguren, ben je lid van de TA-businessclub waarmee je kameraadschap, netwerk en opdrachten kan verwerven.