Blog - laatste nieuws
,

Stel, je wil trainer worden!

Stel: Je hebt het niet meer naar je zin in de baan die je al jaren doet. 

Op zoek naar groei, ontwikkeling en vooral plezier in je werk!

Het loopt niet lekker op je werk; ’s morgens al, als je net bent opgestaan zie je op tegen de dag. De passie die je ooit voelde voor het werk is verdwenen en het vlammetje is in de loop van de tijd  gedoofd. Je voelt de energie lekken als je denkt aan de lange dag die voor je ligt. Je neemt je voor het die dag gelijk te gaan regelen bij je leidinggevende: het roer moet om. 

Je bent een vrije geest, eigenwijs, onderzoekend, beweeglijk, alleen niet op je werk. 

Vitamine TA zou jou wel eens heel goed op weg kunnen helpen. Zou jij dolgraag verder willen ontwikkelen in een vak waar je jouw kennis en levenskunst in kwijt kan? Ergens in jou draait misschien nog  een programma dat zegt dat wat jij wil niet kan, dat je voor veiligheid moet kiezen, dat je pas serieus genomen wordt (en veilig bent) als je doet wat iedereen doet: volhouden.

Het idee om te gaan werken met een groep mensen die iets willen leren sprankelt en geeft je direct energie. 

Het gesprek met je leidinggevende over de mogelijkheid om training te gaan geven geeft je een prikkelend gevoel; het gevoel dat je krijgt als je iets nieuws, iets spannends gaat doen. Voor het eerst sinds lange tijd begint er weer iets te stromen bij je. Je popelt om jouw wijsheid en senioriteit door te geven aan mensen die daarin nog stappen willen maken. Mensen helpen zichzelf te ontwikkelen, hoe mooi is dat? En dan rijst de vraag: ‘Hoe moet dat? Hoe krijg je mensen in beweging om aan de slag te gaan? Hoe leren ze wat jij ze aanreikt? Wat is de crux? En hoe ga je dat leren?

Zoek een opleiding die past bij jouw (levens)wijsheid en ervaring zodat je ook gaat groeien als persoon. 

De grote valkuil is dan dat je een opleiding gaat zoeken die jou gaat opleiden volgens een bepaalde methodiek, een structuur waar je houvast aan lijkt te hebben, want: Als je een methode volgt, dan doe je het goed. Dan ben je braaf. Je hebt het in relaties gedaan, in je werk en zou het bij de keuze voor een opleiding zo weer doen. Een bepaalde duidelijkheid en structuur, dat is wat je nu denkt nodig te hebben om trainer te kunnen worden. Maar dat is niet wat je echt nodig hebt, want je bent al een volwassen professional. Als je behoefte hebt aan diepgang en beweging en ontwikkeling en je  eigen weg gaan, dan klopt dat volgzame gewoon niet meer. Sterker nog: je gaat er stuk aan als je dat niet krijgt. Dan blijf je dat vogeltje dat wegkwijnt in een kooitje en kom je in situaties terecht waarin je daadwerkelijk niet gezien wordt voor wie je bent en kan zijn. 

Dan zie je jezelf, al googelend, op zoek gaan naar een trainersopleiding. 

En al snel zie je door de bomen het bos niet meer, er is zoveel aanbod! Hoe weet je nou welke opleiding bij je past? Wat moet je kiezen? Totdat je een gratis online oriëntatie workshop tegenkomt met als onderwerp ‘Trainen als vak’. Die belooft dat je in drie uur tijd gaat ontdekken waar je staat als trainer en wat je nodig hebt om je te ontwikkelen. Je klikt op de inschrijf button en je meld je aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.