Themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling

Wat is trainen waard?

Een training moet leuk zijn, maar niet alle leuke dingen die je samen doet leiden tot een leer-effect waar je op de lange termijn iets aan hebt. 

Een koe is een dier, maar een dier is geen koe

zo ook met trainen

Themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling

ROI, Return On Investment, is een term uit de financiële wereld waarin toekomstige waarde van een investering teruggerekend wordt naar het heden. Een toelichting: nu € 100 betalen om iets voor elkaar te krijgen is alleen verantwoord als je na verloop van tijd dit bedrag plus rente en inflatie weer terug krijgt. Als je in plaats van geld rekent met opleidingsuren klopt het als een bus.

Investeren in mensen zodat zij veiliger, effectiever, efficiënter en succesvoller worden – in hun flow, is een rendement wat niet alleen in geld, maar ook in geluk is uit te drukken. Maar dan moeten die opleidingen wel met dat doel voor ogen gegeven worden.

De term ROI gebruiken als het gaat om rendement van trainingen is dus een flinke hoge lat. Niet alleen wil je dat er blijvend effect van je training ontstaat, ook hou je met een dergelijke training al rekening met de vergeetfactor (de rente) en ont-hype je je verhaal (de inflatie zogezegd).

het ondersteunt een organisatiedoel of het lost een organisatieprobleem op.

Ruth Colvin Clark over workforce learning in “Evidence-based training methods”

In deze themareis experimenteer je met ROI onderzoek en oefen je met adviesvaardigheden zodat je meer impact maakt en komt te weten wat grote interventies met en voor een organisatie betekenen. Ook is er aandacht voor de rol van blended-learning zodat je gegarandeerd aansluit bij de eisen van deze tijd.

Meer weten? Try before you Buy!

Op maandag 14 februari van 15.00 tot 16.00 uur en woensdag 16 februari van 20.00 tot 21.00 uur zijn er webinars gepland. Klik hier als je daar aan mee wil doen.

In dit filmpje krijg je een sneakpeak van de themareis die draait om de vraag: “Wat is training waard?” Door Paul Driesen, topper op het gebied van ‘meten van het onmeetbare’ en reisleider van deze themareis:

Start 28 februari 2022

  • Maandag 28 februari van 9.00 tot 10.30 uur onlive kennismaken met het reisgezelschap.
  • Dinsdag 1 maart van 15.00 tot 17.00 uur onlive training (SPIN vragen loslaten op de businesscase van een echte opdrachtgever)
  • Maandag 7 maart van 15.00 tot 17.00 uur online training (waarde propositie canvas en prijs)
  • Op 8 maart een 1 op 1 coachgesprek online van 1 uur (te plannen)
  • Op maandag 14 maart van 16.00 tot 17.00 uur  is er een online spreekuur met het reisgezelschap
  • Op vrijdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur is de live trainingsdag in huize de Bannink te Deventer.
  • Op donderdag 24 maart van 15.00 tot 17.00 uur onlive training (opleveren eigen businesscases)
  • Op vrijdag 25 maart van 16.00 tot 17.30 uur afsluitend ‘examen’ in de vorm van een interactieve pubquiz online (met eigen borrel)

finish 25 maart