Themareis Leren over leren

Leren kan je makkelijker maken!

Wil je mee kunnen komen met de snelle ontwikkelingen in de wereld, dan is blijven leren raadzaam tot onvermijdelijk. Maar hoe leren we eigenlijk en van wie?  Een ervaren trainer weet uit ervaring welk aanbod en welke oefeningen gaan leiden tot een leer-effect en hoe lang dat leereffect stand zal houden. Als je beter wilt weten wat maakt dat mensen wel of juist niet leren, dan is deze themareis een ontdekking voor jou.

Herkenbare breinbrekers?

Worstel je bij het uitvoeren van je training om de aandacht van je deelnemers vast te houden, of vind je het soms moeilijk om de beschikbare tijd nuttig te gebruiken? Vraag je je wel eens af hoe je de kennis beter kan overbrengen? Wat je kan doen zodat de kennis blijft hangen bij de deelnemers?

En hoe ga je om met deelnemers die niet gemotiveerd zijn om te leren, voor wie het een verplicht nummer is? Of staat je training eigenlijk wel, maar moet je een enorme drempel over om deze online uit te voeren? Allemaal interessante breinbrekers waar we tijdens deze themareis mee aan de slag gaan.

Ontdek wat leren (on)mogelijk maakt

én krijg jouw rol als trainer daarin helder.

Neem deel aan deze reis langs verschillende leertheorieën en de uitwerking daarvan in de praktijk. Stap op de trein die jou meeneemt naar een trainer zijn die mensen leert leren. Zo speel je beter in op de snelle veranderingen op hun werk en leven.

Wat ga je leren?

  • Je focust tijdens deze themareis op het leervermogen bij deelnemers.
  • Gedoemanagement, sociaal cognitief configureren, de werking van het brein en de rijke leeromgeving worden voor jou bekende termen
  • Je formuleert uiteindelijk jouw eigen visie op leren, die je kan gebruiken om je te profileren.

Welk reisdoel ga je behalen?

  • Een completer beeld van jouw rol als trainer in het leerproces van deelnemers.
  • Een personal brand als trainer. Je hebt een duidelijk beeld van wat jou speciaal maakt voor deelnemers en opdrachtgevers.
  • Handvatten om impactvolle trainingen te geven.

Reisschema

Tijdens deze vier weken durende reis beginnen we met de introductie op het thema Leren over Leren, waarin we verschillende leertheorieen de revue laten passeren. Vervolgens krijg je de opdracht om je te verdiepen in één van deze en een presentatie te even aan de rest van de groep. We zullen het thema in verschillende overzichtelijke clusters verdelen. We zullen je een routekaart meegeven waarop je kunt navigeren.

Investering:

Je investering voor deze themareis is € 1.250,- vrij van BTW

Hoeveel tijd verlangt het van je?

Gemiddeld ben je 1 dag per week bezig, maar het adagium: ‘Alles wat je aandacht geeft, dat groeit’ gaat zeker op.

Toetsing

Als toetsing schijf je een reisverslag waarin je reflecteert en evalueert op je handelen. De reisleider(s) geeft je feedback op je reisverslag en bij een positieve beoordeling ontvang je een stempel in je paspoort.

Wie zijn je reisleiders?

Frank Schurink

Meer lezen over Frank? Klik hier voor meer informatie

Petra Aartsen

Meer lezen over Petra? Klik hier voor meer informatie