Themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling

Wat is trainen waard?

Een koe is een dier, maar een dier is geen koe

zo ook met trainen

Een training moet leuk zijn, maar niet alle leuke dingen die je samen doet leiden tot een leer-effect waar je op de lange termijn iets aan hebt. 

In dit filmpje krijg je een sneakpeak van de themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling, die draait om de vraag: “Wat is training waard?” Deze module wordt gegeven door Paul Driesen, topper op het gebied van ‘meten van het onmeetbare’

Start 25 mei 2021
finish 18 juni

Themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling

ROI, Return On Investment, is een term uit de financiële wereld waarin toekomstige waarde van een investering teruggerekend wordt naar het heden. Nu €100 betalen om iets voor elkaar te krijgen is alleen verantwoord als je het na verloop van tijd inclusief rente en inflatie weer terug krijgt. 

Als je in plaats van geld rekent met opleidingsuren klopt het als een bus. Investeren in mensen zodat zij veiliger, effectiever, efficiënter en succesvoller worden – in hun flow is een rendement wat niet alleen in geld, maar ook in geluk is uit te drukken. Maar dan moeten die opleidingen wel met dat doel voor ogen gegeven worden:

De term ROI gebruiken als het gaat om rendement van je trainingen is dus een flinke hoge lat. Niet alleen wil je dat er blijvend effect van je training ontstaat, ook hou je met een dergelijke training al rekening met de vergeetfactor (de rente) en ont-hype je je verhaal (de inflatie zogezegd).

het ondersteunt een organisatiedoel of het lost een organisatieprobleem op.

Ruth Colvin Clark over workforce learning in “Evidence-based training methods”

In deze themareis leer je wat de rol van huisacademies/strategisch HRM is bij het inbedden van training in organisaties. Je experimenteert met ROI onderzoek, oefent met adviesvaardigheden zodat je meer impact maakt en komt te weten wat grote interventies met en voor een organisatie betekenen. Ook is er aandacht voor de rol van blended-learning zodat je gegarandeerd aansluit bij de eisen van deze tijd.