Wat is trainen waard?

Gratis webinar met sneakpeak van deze themareis

Dinsdag 11 mei van 16:30 tot 17:30

Een koe is een dier, maar een dier is geen koe

zo ook met trainen

Een training moet leuk zijn, maar niet alle leuke dingen die je samen doet leiden tot een leer-effect waar je op de lange termijn iets aan hebt. 

In dit webinar krijg je een sneakpeak van de themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling, die draait om de vraag: “Wat is training waard?” Deze module wordt gegeven door Petra Aartsen in samenwerking met ’s lands belangrijkste trainers en organisatie-ontwikkelaars.

Heb jij vragen over organisatiesensitiviteit? Stel ze hiernaast in het inschrijfformulier voor dit webinar.

Themareis ROI | Organisatie Ontwikkeling

Start 25 mei 2021
finish 18 juni

ROI, Return On Investment, is een term uit de financiële wereld waarin toekomstige waarde van een investering teruggerekend wordt naar het heden. Nu €100 betalen om iets voor elkaar te krijgen is alleen verantwoord als je het na verloop van tijd inclusief rente en inflatie weer terug krijgt. 

Als je in plaats van geld rekent met opleidingsuren klopt het als een bus. Investeren in mensen zodat zij veiliger, effectiever, efficiënter en succesvoller worden – in hun flow is een rendement wat niet alleen in geld, maar ook in geluk is uit te drukken. Maar dan moeten die opleidingen wel met dat doel voor ogen gegeven worden:

het ondersteunt een organisatiedoel of het lost een organisatieprobleem op.

Ruth Colvin Clark over workforce learning in “Evidence-based training methods”

De term ROI gebruiken als het gaat om rendement van je trainingen is dus een flinke hoge lat. Niet alleen wil je dat er blijvend effect van je training ontstaat, ook hou je met een dergelijke training al rekening met de vergeetfactor (de rente) en ont-hype je je verhaal (de inflatie zogezegd).

Wij vroegen aan 10 organisatie-ontwikkelaars hoe zij er voor zorgen dat er ROI ontstaat met trainingen. Is het het design? Inbedding in de organisatie? Komt het door de voorselectie van kandidaten?   

In deze themareis leer je niet alleen wat zij ervan zeiden, maar ook wat de rol van huisacademies/strategisch HRM is bij het inbedden van training in organisaties. Je experimenteert met ROI onderzoek, oefent met adviesvaardigheden zodat je meer impact maakt en komt te weten wat grote interventies met en voor een organisatie betekenen. Ook is er aandacht voor de rol van blended-learning zodat je gegarandeerd aansluit bij de eisen van deze tijd.