Leertraject Trainer | Adviseur (Register Trainer)

We doen 1 ding… heel erg goed. Al 25 jaar.

Het leertraject Trainer | Adviseur (Register Trainer) is een circa 4 maanden durende part-time opleidingstraject voor volwassenen die werken en denken op tenminste HBO-niveau.

Ter ondersteuning van (ervaren) trainers die zich willen laten registreren als Register Trainer bij de NOBTRA heeft de TrainersAcademie twee specifieke themareizen: ROI | Organisatieontwikkeling en De reis van de held (blauwe leerlijn)

Om Register Trainer te worden voldoe je tevens aan de volgende eisen (NOBTRA):

  • Trainer NOBTRA zijn
  • Minimaal vijf jaar trainingservaring en minimaal 400 dagen zelfstandig trainers ervaring in de afgelopen zeven jaar
  • vijf referenties van verschillende opdrachtgevers overleggen
  • om de kwaliteit van je aangeboden trainingen te waarborgen heb je gekwalificeerde vervangers, aan te tonen door verklaringen van trainers die minimaal trainer NOBTRA zijn
  • je kunt volledige trainingstrajecten in een organisatie implementeren
  • je opereert op het niveau van organisatie adviseur
  • Bezoek voor de actuele eisen de site van de NOBTRA via deze link.

Het leertraject heeft een doorlooptijd, afhankelijk van wanneer je wil starten, van ongeveer 12 weken: 8 weken studeren plus 4 weken vakantie. Drie maanden waarin je naast je persoonlijke professionele ontwikkeling, twee trainers-thema’s bestudeert: ROI | Organisatieontwikkeling en De reis van de held (blauwe leerlijn).

Elk gewenst moment starten!

Een leertraject start enkele weken voor je eerste goeps-themareis met jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Deze reis kan je starten op elk gewenst moment, wat jou het beste uitkomt! We beginnen namelijk met het formuleren van je persoonlijke leerdoelen en inventariseren hoe je kan voldoen aan de eisen om Register Trainer te worden. Wij helpen je daarbij! Jouw leertraject eindigt ongeveer vier weken ná je laatste themareis met het examen.

Neem je tijd!

Je krijgt bij de TrainersAcademie alle tijd om je te oriënteren en op reis te gaan. Wij noemen de grote trainersthema’s “de big 8” die je via thema-reizen kan gaan ontdekken. Alle acht komen om de beurt aan bod. Als je een themareis mist duurt het dus nooit langer dan 36 weken voordat je die ook aan je paspoort toe kan voegen. Je kan je opleiding dus ook over langere tijd uitsmeren zodat je de studiebelasting en kosten kan verdelen.

Wil je proeven van wat we te bieden hebben, doe dan mee met een van onze gratis oriëntatieworkshops. Met deze workshop krijg je een aardig beeld van de TrainersAcademie, de mensen er achter en wat je van een opleiding bij ons kan verwachten.

Schrijf je hier in voor de gratis oriëntatieworkshop

Als je Master Trainer wilt worden

  • Meld je hier aan voor de leerlijn Register Trainer en krijg het persoonlijke programma en examen er gratis bij.
  • Of meld je aan voor een themareis en besluit daarna of je verder wilt.

Met professioneel bedoelen wij vakbekwaam. De beoordeling hiervan laten wij over aan onafhankelijke certificerende organisaties:

klik hier voor de erkenningseisen van de NOBTRA
klik hier voor meer informatie over CPION
klik hier voor het meest recente klanttevredenheidsonderzoek van CEDEO voor de TrainersAcademie

Neem deel aan de gratis oriëntatieworkshop, bel of mail; we helpen je graag verder!