Trainen met je eigen online leeromgeving

Dit najaar organiseren wij een a la carte leerervaring die hierover gaat. In vier sprintjes doorlopen ervaren trainers een learning journey om hun trainingsaanbod om te vormen naar online leertrajecten binnen een eigen online leeromgeving in LearningStone

 • Ben jij op zoek naar een manier van trainen waar je meer voldoening en inkomen uit haalt?
 • Wil jij je deelnemers ondersteunen met een eigen online leeromgeving die 24/7 voor hen klaar staat?
 • Wil je de ecologische footprint van jouw werk verkleinen door je deelnemers in staat te stellen veel vanuit huis mee te maken?
 • Wil je zelf ook minder reistijd en kilometers maken?
 • Wil je meer impact op het leven van je deelnemers door asynchroon persoonlijk te coachen?
 • Wil jij leren hoe je je eigen leeromgeving vorm geeft zodat het je ondersteunt bij het uitvoeren van je trainingen?
 • Zijn de geleerde online ‘trucjes’ niet meer voldoende en wil je verder groeien als een trainer die een blended leertraject met overtuiging aanbiedt?
 • Kom je er niet aan toe omdat je te veel beren op de weg ziet? Dit najaar realiseer je samen met de TrainersAcademie in 4 etappes van ieder een week je eigen (internationale) blended leerervaring!

Een online leeromgeving opzetten en inrichten is een veelomvattend proces.

Daarom organiseren Petra Aartsen en Annelies Tegel dit najaar versnellers voor trainers. Het doel: binnen 4 weken een online leerplatform creëren waarmee je kan werken tijdens je blended trainingen.

Wat ga je leren?

 1. Hoe je je eigen online leeromgeving vorm kunt geven in LearningStone
 2. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je digitale leeromgeving ondersteunend werkt tijdens de uitvoering van je trainingen
 3. Welke online werkvormen voor jou en je deelnemers werken om een echte leerervaring te hebben
 4. Hoe je een effectief leertraject vormgeeft
Ook live online tools gebruiken is een verrijking van het leerproces

Vier ontwikkelstadia: mooi, interactief, intens en slim

Samen met de trainers die ook in die week versnellen, doorloop je vier ontwikkelsprints:

 • Sprint 1: Start jouw online leeromgeving – maak het mooi, waardevol en start je eerste pilot
 • Sprint 2: Ga interactief – ontdek de opbrengsten van interactief online werken
 • Sprint 3: Ondersteun je deelnemers online – echt contact, asynchroon coachen
 • Sprint 4: Return on Investment – verzamel en gebruik je data om veilig en AVG compliant te groeien

Een sprint is een periode van vijf werkdagen waarin je een leercyclus doormaakt die je aan het begin van de week met elkaar afspreekt en gezamenlijk afsluit om de resultaten te waarderen.

Met een online leeromgeving voor jouw eigen leerproces

Er staat een online leeromgeving voor je klaar waarin je de basics van het werken met LearningStone onder de knie krijgt. Naast instructievideo’s zijn de voortgangsmarkers belangrijk, want wij sturen bij aan de hand van jouw voortgang. Ben je lekker aan het leren, dan kan je snel door. Lukt het niet? Dan kan je op onze hulp rekenen.

Reisschema:

Vertrekdatum: september en oktober 2021

Kies een startweek (week 37 t/m 43 2021) waarin jij veel tijd vrij kan maken om vaak aan je online leeromgeving te werken.

Maandags om 9:00 is je eerste Scrum/Zoomsessie waarin we samen de doelen voor die week vaststellen. Vrijdags oogsten we het resultaat: een kant-en-klare online leeromgeving die jouw opleiding ondersteunt in het organiseren van leren.

De sprints plan je vervolgens zelf in, in de weken dat het jou schikt. Tussen de sprints in kan je gebruik maken van onze leeromgeving en raden wij je aan om naar hartelust te experimenteren met een aantal pilots. Je vierde sprint plan je uiterlijk in week 52 en dien je op 31 december te hebben afgerond. 

Aankomst: 31 december 2021 om 18.00 uur

Uit het interview met Annalisa Marly, copywriter voor LearningStone:

Nieuwe en bestaande werkvormen in de online leeromgeving

Veel trainers vinden het fijn om begeleiding te krijgen bij het vertalen van hun offline werkvorm naar online interactie. Daarom gaan we tijdens de versnellers in op de verschillen tussen fysieke en online settings. Trainers bouwen vertrouwen op dat het online interactief werken waarde toevoegt aan het leerproces van de deelnemers. Trainen in een virtual classroom zoals Zoom kan je met een online leeromgeving borgen met nieuwe asynchrone werkvormen. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld op hun telefoon een online logboek bijhouden waarop jij als trainer kan reageren. Dit is een relatief makkelijke vorm van maatwerk die zorgt dat cursisten op hun eigen tempo kunnen werken en toch persoonlijke aandacht krijgen. In de offline wereld bestaat deze optie niet.

Daarnaast zullen deelnemers aan de versnellers  een kijkje in de keuken krijgen van de blend van de TrainersAcademie zelf. Samen bekijken we of en hoe je deze manier van werken in  kan zetten. Denk aan instructiefilmpjes en infographics. Nieuwe generaties zijn erg gevoelig voor beeld en daar kan je mooi op inspelen met een blended-training.”

Onderwerpen die ook aan bod kunnen komen:

 • Het vertalen van offline werkvormen naar online interactie
 • De combinatie van (online virtual) classroom met een online leeromgeving (blended!) 
 • Inzetten van een online logboek, waarmee je in direct contact staat met je deelnemers en de voortgang die zij boeken
 • Voorbeelden van de TrainersAcademie in jouw eigen online leeromgeving
 • Introductie- en instructiefilmpjes voor jouw deelnemers
 • Infographics maken

Petra Aartsen
Annelies Tegel

Petra Aartsen

Ontwikkeling versnellen is wat ik niet kan laten: met mensen, met teams en organisaties. Ontwikkeling is er namelijk altijd, dat doe jij. Mijn rol is de vragen te stellen waardoor jij richting kan kiezen en ontwikkeling organiseren, dan ga je sneller en kom je verder. Ik zie graag dat mensen wijzer worden, genuanceerder, gelukkig en succesvol. En alleen door te leren kan je daar in groeien.

Dit is dan ook haar manier van trainen en begeleiden. Met uitdaging, vanuit nieuwsgierigheid, op hoog niveau.

Annelies Tegel

Ik ben een doener en heb het leren online trainen dan ook op een praktische wijze geleerd; door veel te doen én te ervaren hoe anderen het doen. Mijn nieuwsgierige aard zorgt ervoor dat ik altijd op onderzoek uit ben of iets niet beter kan. Het werken met je digitale leeromgeving was voor mij een openbaring als het gat om interactie a-synchroon leren, commitment en ook gewoon het plezier dat het geeft. Daarnaast is het rendement van de leerervaring hoger dan voordat ik de blended aanpak leerde kennen.

Van mij kan je verwachten dat ik je begeleid in het praktisch aanpakken van je vraagstuk rondom blended leertrajecten vorm geven, vermarkten en uitvoeren.

Samenvatting:

Start met Online trainen met je eigen leeromgeving wanneer jij wil!

De doorlooptijd is circa 3 maanden waarin jij samen met je begeleider bepaalt hoe je in 4 weken je online leeromgeving opzet en een blended leerervaring ontwerpt. 

Investering:

De investering voor Trainen met je eigen online leeromgeving:

Prijs: € 3000 inclusief 21% btw en een jaar gebruik van de LearningStone-omgeving (PRO5 abonnement t.w.v. € 1500) .