Jaartraject Professioneel Trainer

We doen 1 ding… heel erg goed. Al 25 jaar.

Het jaartraject Professioneel Trainer is een éénjarig part-time opleidingstraject voor volwassenen die werken en denken op tenminste HBO-niveau.

Het is dé opleiding om een steengoede trainer én als je ervaring hebt, trainer-coach te worden.

Wil je:

  • als trainer aan de slag met het erkende Post-HBO diploma?
  • een veilige leeromgeving leren creëren, authentiek en transparant zijn?
  • ontdekken hoe mensen leren en hoe jij als trainer ze een stap verder helpt?
  • vol zelfvertrouwen en beheersing met groepen werken?
  • ervaren welke stijlen van trainen je kunt inzetten
  • ontdekken welke stijl bij jou past?
  • onbeperkte begeleiding krijgen tijdens je hele trainersopleiding?

Neem deel aan de gratis oriëntatieworkshop, bel of schrijf je direct in voor de Aanvliegroute; we helpen je graag verder!

Met deze workshop krijg je een aardig beeld van de TrainersAcademie, de mensen er achter en wat je van een opleiding bij ons kan verwachten.

De trainingen van de TrainersAcademie beginnen op het moment dat jij er klaar voor bent. Wil je je oriënteren, dan start je met de oriëntatieworkshop waarin je samen met Annelies, Petra en een andere trainer van het jaartraject onderzoekt wat jouw eerste ontwikkelstap is. Het kan trainer zijn, een betere trainer of …metselaar als dat zo uitkomt. De introductieworkshop is voor iedereen die overweegt om trainer te worden en als daar uit komt dat je eigenlijk liever iets heel anders wil gaan doen, vinden wij dat een prima uitkomst van de workshop.

Als je het al weet, kan je kiezen: 

De opleiding heeft een doorlooptijd van een heel jaar: 40 weken studeren plus 12 weken vakantie. 40 weken waarin naast je persoonlijke professionele ontwikkeling, acht trainers-thema’s bestudeert. Wij noemen deze “de big 8

Alle acht komen om de beurt aan bod. Als je een themareis mist duurt het dus nooit langer dan 36 weken voordat je die weer in kunt halen.

Jouw jaarprogramma start vier weken vóór je eerste themareis met de aanvliegroute en eindigt ongeveer vier weken ná je laatste themareis met het examen.

De jaarplanning van het jaartraject en de themareizen tot en met 2023

 

Het kan zo zijn dat als jij instroomt, een ander examen doet, waar je bij bent! Zo zie je precies wat er van je verwacht wordt en …

… over een jaar kan jij dat ook!