eigenschappen trainer

Op een dag komt het bij je op dat trainen misschien wel je nieuwe beroep kan worden. Compleet wat anders dan je nu doet, maar het voelt geweldig om anderen te mogen helpen met hun ontwikkeling. Al snel besef je dat je niet zomaar kunt beginnen, maar wel eerst een goede opleiding tot professioneel trainer […]

Als je deze titel leest, wat roept dat dan bij je op? Denk je gelijk aan draken die moeten worden verslagen of prinsessen die  worden gered? Of denk je terug aan die lunchpauzes op school waar in je broodtrommeltje altijd wel een broodje kaas zat dat voor je was klaargemaakt? Petra en ik voelden ons […]

Door Annalisa Marley Een blended training ontwikkelen met een online leeromgeving: je zou het graag willen, maar als trainer kom je hier niet aan toe. Want hoe richt je zo’n omgeving in? En hoe haal je het meest uit je online platform? Dit jaar organiseren Petra Aartsen en Annelies Tegel van de TrainersAcademie een à […]

Trainen als vak

Je bent trainer van een opleidingsprogramma voor management trainees. Een van de onderdelen is een survivaltocht in de Belgische Ardennen. Deze ‘outdoortraining’ is nogal pittig en vraagt veel van de persoonlijke inzet en het doorzettingsvermogen van de deelnemers. Door de intense oefeningen die op het programma staan, komt het voor dat deelnemers met overgewicht er meer […]

Geïnspireerd door de toepassing van ‘motiverende gespreksvoering‘ Wat ons vak zo leuk en super interessant maakt, is het feit dat je elke dag wel iets nieuws leert! Of het nu bij het geven van een webinar, het voeren van een gesprek met een deelnemer of zelf een training volgen gebeurt: leren doen wij elke dag! […]

de derde helft

Blij dat we weer binnen mogen volleyballen, meld ik me via de groepsapp aan voor de eerstvolgende vrijdagavond. Natuurlijk gooide corona afgelopen jaar regelmatig roet in het eten waardoor we soms wekenlang niet afspraken. We zijn met z’n achten, precies genoeg volleybaltoppers om een paar lekkere wedstrijdjes te spelen.  Nadat we onze eerste paar wedstrijdjes […]