Net als de eerste keer…

Amai, onze Rhodesian Ridgeback is inmiddels een puber van ruim een jaar, tijd om haar mee te nemen op vakantie. Het werd De Eifel, een mooie wandelomgeving in Duitsland waar Amai zich helemaal kon uitleven. Haar vriendinnetje Sita, een kleine herder, was ook mee, met haar baasje.

Elke ochtend namen we de honden mee naar een bergweide om te spelen en te rennen. En elke ochtend was het alsof ze er voor de eerste keer kwamen: het enthousiasme, de uitbundigheid, het eindeloos achter elkaar aanzitten en spelen, Ik kon er uren naar kijken!

Hoe mooi is het om iets te herbeleven alsof het nog de eerste keer is…? Hoe fijn zou het zijn als je deze eigenschap bezit en kunt toepassen in je werk als trainer? Zodat jouw deelnemers, ook al heb je de trainingsdag al tientallen keren uitgevoerd, jouw enthousiasme ervaren alsof je deze dag voor de eerste keer uitvoert?

Ga eens na hoe jij je trainingen speels en enthousiast kunt uitvoeren ‘alsof het de eerste keer is’. Je zult merken dat je resultaat verbetert; dat je deelnemers (nog) enthousiaster zijn; dat je meer aanbevelingen krijgt.

Succes!